2015. április 30., csütörtök

Ganache krémes szedres tekercs



Hozzávalók (piskóta):

5 tojás
100g liszt
175g cukor
2 csomag vanillin cukor
1 csipet só
50g étkezési keményítő
1 tk sütőpor

krémhez:
1 tábla fehér csokoládé apróra tördelve

1,5 dl habtejszín

1 doboz mascarpone
300 g szeder

Elkészítés:
 A csokoládét apróra tördeljük. A csokoládét  és a tejszínt kisebb lábasba öntjük, és nagyon lassan, folyamatos keverés mellett melegíteni kezdjük. Ha a csokoládé teljesen felolvadt, és sűrűsödni kezd a krém, levesszük a tűzről. Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, hűtőszekrényben tovább dermeszthetjük.
A ganache a hőmérséklet csökkenésével egyre sűrűbb lesz. Kb 1-2 órát hütjük. Majd a kihült krémet robotgéppel felverjük. Majd hozzá keverjük a mascarponet is.  Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, még egy kis szedret rászórunk és jó szorosan feltekerjük. A külsejét a maradék ganache krémmel beborítjuk és tettszés szerint diszítjük.

Garantáltan hamar elfogy! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése